FEEST VAN DE GEEST

Het is alweer vier jaar geleden dat de laatste editie van het Feest van de Geest plaatsvond in tal van kerken in Nederland. Als gevolg van Covid-19 werd dit evenement in 2020 verschoven naar dit jaar. Het Feest van de Geest is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van Kerkgebouwen. In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zullen veel kerken open zijn voor het publiek. Professionele kunstenaars presenteren en exposeren er dan kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en op de architectuur van kerkgebouwen.
Het thema van het Feest van de Geest is dit jaar ‘IN VUUR EN VLAM’.

Ook onze kerk is één van de deelnemende kerken. De kunstenaar die onze kerk heeft uitgekozen om een kunstwerk voor te maken, is Marieke Geerlings.  Naast het nieuwe kunstwerk in het kader van dit project zal van haar nog een aantal keramiekbeelden te bewonderen zijn.

Het Feest van de Geest vindt plaats op 26, 28 en 29 mei en 4, 5 en 6 juni. De kerken zijn dan open tussen 13.00 en 17.00 uur.  Naast de kunstexpositie is er een aantal extra activiteiten vanaf 15.30 uur:

Do 26 mei 15.30 uur Feestelijke opening met medewerking van Rikus en Anneke Hamberg (orgel en zang).

Zo 29 mei 15.30 uur Concert met Thera Dotinga, Natasja van der Hout en Siep de Groot (piano, zang en viool)

Za 4 juni 15.30 uur Concert van Inge Tibben met Franse chansons

Zo 5 juni 10.00 uur Bijzondere kerkdienst in teken van Pinksteren en kunst, aansluitend een koffieconcert m.m.v. Aliet Hogen Esch (zang) en Hans Tobi (piano). Het geheel wordt feestelijk afgesloten met een gezamenlijke lunch. U kunt zich hier voor opgeven bij Alma Ham of Geke Koets